Hírek

Az Új YARIS a világ legbiztonságosabb kisautója lesz

Akik figyelemmel kísérték a Yaris életútját egészen biztosan emlékeznek rá, hogy megszületésétől kezdve azonnal a Toyota egyik sikerautója lett.

Ez nemcsak az eladások számában, hanem az elnyert díjakban is megmutatkozott. Ha bárkit megkérdezünk erről a modellről elsőként az jut róla eszébe, hogy a legbiztonságosabb és a legkeresettebb autó a Toyota kisebb, városi használatra szánt kategóriájából.

Napjaink európai kisautó vásárlói a legigényesebbek közé tartoznak. Mozgalmas napjaikat rendszerint sűrű forgalommal terhelt, nagyvárosi környezetben élik, s ez napról napra egyre komolyabb kihívások elé állítja az autóvezetőket. Olyan autót szeretnének, amely egyszerre stílusos és praktikus. Legyen könnyen parkolható, mozogjon dinamikusan a városban, ugyanakkor hosszabb utazások alkalmával is biztosítson kényelmet. Kiemelkedő biztonsági színvonalat várnak el, a lehető legcsekélyebb üzemben tartási költségek mellett. Mindezen túlmenően ezeket a vásárlókat minden eddiginél jobban foglalkoztatja a környezet védelme: erre a problémára olyan megoldásokat keresnek, amelyek összeegyeztethetők zsúfolt időbeosztásukkal és környezetükkel. Ezekre a kihívásokra ígér választ a Toyota legnépszerűbb európai modellje, az Európában is fejlesztett Toyota Yaris ősszel debütáló vadonatúj generációja, amelyet a japán autógyártó nem titkoltan a világ legbiztonságosabb kisautójának fejlesztett.

A Yaris a Toyota európai sikertörténetének főszereplője: egy olyan modell, amely tartós népszerűségnek örvendett, és folyamatos innovációval kiváló hírnevet vívott ki magának. Az első generációs Yaris egy csapásra meghódította a piacot. 2000-ben megválasztották az Év Európai Autójának, míg úttörő jelentőségű egyliteres benzinmotorja az Év Motorja díjat nyerte el.

A Yaris volt az első olyan Toyota, amelyet kifejezetten Európa számára terveztek. Sőt, itt is gyártották, a franciaországi Valenciennes-ben működő üzemben 2001-től. A második generációs Yaris 2005-ben a kisautók közül elsőként ért el ötcsillagos eredményt a független Euro NCAP tesztprogramon, illetve a kategóriában elsőként kapott vezető oldali térdlégzsákot. A 2012-ben bemutatott, harmadik generációs Yaris a kategóriában elsőként kapott öntöltő full hybrid hajtásláncot, így csökkentve az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

A fejlődés nem áll meg! Az idén ősszel érkező vadonatúj generáció a világ legbiztonságosabb kisautója lesz.

A kisautó szegmensben új szintet jelentő, egyedülállóan széles körű fejlett vezetéstámogató technológiák és aktív biztonsági rendszerek gondoskodnak róla, hogy a Yaris a világ legbiztonságosabb városi kisautójává váljon. Az új Toyota Safety Sense (TSS) rendszer élvonalbeli aktív biztonsági teljesítményt nyújt, melyhez még hozzá tartozik a világon elsőként bemutatkozó középső légzsák.

A TSS rendszernek köszönhetően az új Yaris maximális védelmet biztosít az utasoknak a mindennapi közlekedés során. Az új Toyota Safety Sense működése:

 

Kattintson a képre a videó indításához!

A fejlett vezetőtámogató rendszerek között megtalálható az a teljes sebességtartományban aktív, intelligens adaptív sebességtartó automatika és sávkövető asszisztens, amellyel először a közelmúltban bevezetett új Toyota modelleken, például a Corollán találkozhattunk. Ráadásul ezek a funkciók az új Yaris összes kivitelénél az alapfelszerelés részét képezik. A fejlett vezetőtámogató rendszereken túlmenően az új Yarist úgy tervezték, hogy a hamarosan bevezetendő, minden eddiginél szigorúbb, 2020-as biztonsági normák szerint is a létező legjobb utasvédelmi eredményt érje el. Az új Yaris például a kisautók körében elsőként kínál olyan központi oldallégzsákot, amely oldalirányú ütközés esetén biztosít hatékonyabb utasvédelmet.

A Yaris azonban nem csak utasai, hanem a forgalomban résztvevő többi szereplő, és a parkoló autók biztonságát is óvja. Ebben nyújt segítséget a modell továbbfejlesztett parkolássegítő technológiája:

 

Kattintson a képre a videó indításához!

 

Ahogyan az alábbi videón is látható, a rendszer tolatáskor a keresztirányú forgalmat is figyeli, és veszély esetén automatikusan fékez:

Kattintson a képre a videó indításához!

 

A Toyota Safety Sense fejlett technológiájáról, innovatív aktív biztonsági rendszereiről további részletes leírás található a Toyota Magyarország weboldalán. Kattintson ide!

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.