Hírek

Elképesztő Toyota győzelem az Argentin Rallyn

Ott Tänak és a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team elképesztő győzelmet arattak az Argentin Rallyn: az észt versenyző már az ötödik, Toyota Yaris WRC autóban teljesített versenyén megszerezte első győzelmét a Toyota csapatával. Tänak és a Toyota-csapat így továbbra is harmadik helyen állnak mind a pilóták, mind az autógyártók versenyében, de csökkentették lemaradásukat az élen állókhoz képest, és akár már a következő futamon, Portugáliában az élre törhetnek. Azután, hogy sikerült az élre állniuk az első teljes nap során,

Tänak és másodpilótája, Martin Järveoja végig uralták a rallyt. Pénteken és szombaton összesen 10 szakaszgyőzelmet arattak, majd sikerült megtartaniuk vezető helyüket a vasárnapi, hírhedten kemény szakaszokon is, így a második helyezett előtt 33,7 másodperces előnnyel értek célba. Esapekka Lappi első Argentin Rallyján a nyolcadik helyen futott be. A hétvégén számos alkalommal szenvedett defektet - köztük a vasárnapi első szakaszon is -, ami két hellyel vetette vissza a népes mezőnyben. Mindezek ellenére ő is merész tempóban autózott a bajnokság egyik legkeményebb fordulójának számító rallyn. Jari-Matti Latvala autója sajnos egy kőnek ütközött, és a Yaris WRC sérülése olyan súlyos volt, hogy a pilóta pénteken kénytelen volt feladni a versenyt, bár addig a futam szinte minden pillanatában sikerült bebizonyítania az autó lenyűgöző képességeit.

A Portugál Rallyt május 17-20. között rendezik meg az észak-portugáliai Matosinhosban, Porto közelében. A versenyen klasszikus szakaszok lesznek homokos és sziklás utakon. Az első futamok idején a laza talajú utakon nehéz dolguk lesz a versenyzőknek a megfelelő úttartással, később pedig a felszínre került kövek és a mély keréknyomok jelenthetnek majd gondot. 

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Kapcsolat

Toyota Gyöngyös - Balla Euro Kft.
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.