Hírek

A 2024-es Tokiói Autószalonon ünnepli világpremierjét a vadonatúj Toyota GR Yaris

Bemutatását követően szinte azonnal ikonná vált, egyszerre zengtek róla ódákat a szaksajtó képviselői és azon sportautórajongók, akik kipróbálhatták magukat a volánja mögött.

Miden várakozáson felüli sikernek bizonyult, a Toyota azonban úgy döntött még magasabbra emeli a tétet: jelentős fejlesztéseket kapott a Rally Világbajnokságban harmadik egymást követő évben kettős, gyártói és egyéni világbajnoki címet szerző autógyártó a motorsport tüzében kovácsolt nagyteljesítményű hatchback modellje, az immáron legendás GR Yaris. A soros háromhengeres 1,6 literes turbómotor maximális teljesítménye 280 lóerőre (206 kW) emelkedett, nyomatéka pedig 390 Nm, amelyhez immár vadonatúj a versenyautóktól elvárt váltási sebességre képes nyolcfokozatú GAZOO Racing Direct automata sebességváltó is elérhető. A Toyota GR Yaris emellett újratervezett, versenyautók ihlette digitális műszeregységet kapott a legfontosabb kezelőszervek és adatforrások még optimálisabb elhelyezése érdekében. Ha ez nem volna elég, tovább növelték a karosszéria merevségét, miközben még erősebb lett a felfüggesztés is. Az állandó összkerékhajtás új, választható vezetési módokkal egészül ki. Európában a „Circuit” specifikációjú változat lesz elérhető, amelyben alapfelszereltségként benne van a hűtés csomag. Arról, hogy az autó mikortól rendelhető, a gyártó a következő hetekben ígért tájékoztatást, az első példányok azonban még idén megérkezhetnek a szerencsés tulajdonosokhoz. 

Az új Toyota GR Yaris ma debütál a 2024-es Tokiói Autószalonon, és olyan műszaki, formatervezési és konstrukciós fejlesztésekkel gazdagodott, amelyek még nagyobb vezetési élményt ígérnek. A GR Yarist a bevezetéskor olyan elismerés és lelkesedés övezte, hogy a Toyota úgy vélhette, teljesítette feladatát. Itt volt egy autó, amely egy csapásra a hot-hatch szegmens élére katapultált: egy rally világában született, telivér gép, amely minden versenytársat maga mögé utasított. Ez azonban valójában csak a történet kezdete volt. Az első autó gyártása óta eltelt három év alatt intenzív erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy még jobbá – erősebbé, közvetlenebbé, vonzóbbá, és bár ezt talán nem könnyű elhinni, de még élvezetesebbé – tegyék. A TOYOTA GAZOO Racing mérnökei, a mesterpilóták, valamint a motorsport- és rally-szakemberek együtt dolgoztak a folyamatos fejlesztés szellemében, hogy gazdagítsák a GR Yaris alapvető karakterét, mint „driver-first” autó, amely arról a különleges élményről szól, amelyet attól a pillanattól kezdve élvezhet a vezető, hogy a volán mögé ül és beindítja a motort.

Részletek >>

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.