Hírek

Továbbra is a Toyota és Lexus hibridek a legkeresettebbek

Magyarország éves költségvetésének egynyolcada, mintegy 1500 milliárd forint veszteség éri a magyar gazdaságot évente csak a légszennyezettség miatt. Az Európai Bizottság 2017-es levegőminőségi jelentésének Magyarországra vonatkozó jelentése alapján a légszennyezettség miatt megbetegedő munkavállalóknak 3 millió munkanapja marad ki. Emiatt a munkáltatókra 72 milliárd forintnyi többletköltség hárul. Az egészségügyet 5 és fél milliárd forint terheli. A légszennyezettség éves szinten 14 000 ember haláláért felelős.

Döbbenetesek ezek az adatok, éppen ezért fontos kérdés, hogy a hazánkban forgalomba kerülő új autók környezetbarátok-e. Az idei év első negyedévében eladott új autókból 5,3% volt zöld autó, ami történelmi rekordnak számít. A legtöbb eladott környezetbarát autó tekintetében továbbra is a Toyota, és prémium márkája, a Lexus viszi a prímet. 

Hazánkban, épp úgy mint a teljes európai piacon folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben zuhannak a környezetszennyező dízel autók értékesítései. Ezzel párhuzamosan az idei év első negyedévében sosem látott mértékben növekedtek a részben vagy teljesen elektromos (hibrid elektromos, hálózatról tölthető hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos) autók eladásai. Míg tavaly egész évben összesen 4768 részben vagy teljesen elektromos autó talált gazdára hazánkban (ebből 4186 hibrid elektromos és 582 akkumulátoros elektromos), addig idén már az első negyedévben 1833 zöld autó kelt el (ebből 1535 hibrid elektromos és 298 akkumulátoros elektromos). Ha az év hátralévő részében fenntarthatónak bizonyul ez a bővülési ütem, az azt jelentené, hogy 2018-ban több, mint 7300 részben vagy teljesen elektromos új autó értékesítésével számolhatunk Magyarországon (ebből több, mint 6100 hibrid elektromos és közel 1200 akkumulátoros elektromos), ami 53%-os növekedésnek felel meg a zöld autók tekintetében.

A környezetbarát hibrid elektromos technológiát két évtizede világhódító útjára indító, annak fejlesztésében versenytársaival szemben jelentős előnnyel bíró Toyota és Lexus minden más autógyártónál korábban elkötelezte magát a fenntartható, zöld mobilitás mellett. Mára világszerte közel 12 millió hibrid elektromos autót értékesített, ami többszöröse az összes versenytárs eladásainak. Abban, hogy mára a Toyota és a Lexus márkanév Magyarországon is egyet jelent a zöld autózással, kiemelt szerepe van az elmúlt évek kitartó szemléletformáló munkájának. Mind a magán, mind a vállalati flottaügyfelekkel igyekszünk megismertetni a hibrid meghajtás előnyeit, az alacsony károsanyag-kibocsátástól és fogyasztástól a kedvező üzemben tartási költségeken át a magas maradványértékig.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Kapcsolat

Toyota Gyöngyös - Balla Euro Kft.
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.