Hírek

Párizsból jelentjük - bemutatkozott a Yaris GR SPORT

Az exkluzív, limitált szériás Toyota Yaris GRMN által ihletett vadonatúj Yaris GR SPORT még sportosabb vezetési élménnyel gazdagítja a Toyota kisautó-kínálatát. A márkakereskedésekben már 2018 végén megjelenő autó a Párizsi Autószalonon debütált.

Az új modellváltozat nem csupán e téren első, hanem abban is, hogy ez az első GR SPORT felszereltségű Toyota az európai piacon. A GR SPORT változat bevezetése újabb példája annak, hogy a TOYOTA GAZOO RACING nemzetközi motorsport-sikerei közvetlen hatással vannak a márka közúti modelljeire, A Toyota 2017-ben visszatért a Rally Világbajnokságra, az idei szezonban pedig a bajnokság jelen állása szerint már eséllyel száll harcba a konstruktőri világbajnoki címért. Ez vezetett a teljesítmény-orientált Yaris GRMN megszületéséhez, ami hangos sikert aratott a szaksajtóban, és amelynek 400 darabos szériáját már jóval azelőtt felvásárolták az autórajongók, hogy a gép megjelent volna a márkakereskedésekben.

Az új GR SPORT révén a GAZOO Racing szellemisége most a Yaris kínálatában is testet ölt, élvezetes vezetési élménnyel és sportos stílussal nyűgözve le a vásárlókat. A GRMN-jellegű módosítások elsősorban a futóművet érintik, hogy az autó lenyűgöző pontossággal, készségesen reagáljon a vezető utasításaira. A Sachs Performance lengéscsillapítók ugyanazok, mint a GRMN modellben, és a mérnökök az üreges stabilizátorrudat is tömör szerkezetre cserélték, hogy növeljék a merevségét. A sportos kiállású autó hasmagasságát 11 mm-rel csökkentették, és a kerekek és a karosszéria közötti rést is 18 mm-rel kisebbre szabták.

A feketére festett, 17 colos öntött alumínium keréktárcsák a GR SPORT exkluzív tartozékai, és ugyanazok a Bridgestone Potenza RE50 205/45R17 gumiabroncsok feszülnek rajtuk, mint a GRMN kerekein. A tervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy az opcionális tételek számának korlátozásával az autó tömege ne gyarapodjon 5 kilogrammnál többel. A GR SPORT kizárólag ötajtós karosszériával készül, és az autót a Yaris standard 1,5 literes hibrid hajtáslánca mozgatja.

A külső stílus is a Yaris GRMN-t idézi. Megjelenik a kéttónusú, fekete tetős karosszériafényezés, a cápauszony-antenna és a hátsó légterelő. Feketék az ajtók külső védőelemei, a méhsejtmintás hűtőrács, a tükörburkolatok és a ködfényszórók keretei is. A GR SPORT változat egyedi fényszórókat kap, és az utasteret is fekete elemek díszítik. Az autóhoz alapáron jár a sötétített hátsó üvegezés, és a karosszérián GR emblémák láthatók. Az első légterelő szoknya és a hátsó lökhárító felső peremének piros matricázása különösen sportos hatást kelt.

Az utastérben szintén szembeötlő a GR-stílus. A fekete Ultrasuede anyaggal kárpitozott és ezüsztszínű öltésekkel, illetve sötétszürke velúr betétekkel díszített első sportüléseken GR-emblémák láthatók. Amikor a vezető megnyomja az indítógombot, a multi-információs TFT kijelzőn megjelenik a GR-logó, megadva az alaphangot az autósra váró vezetési élményhez. Ahhoz, hogy a vezető a lehető legtöbbet hozhassa ki az autó élvezetes irányíthatóságából, a GR SPORT megkapta a Yaris GRMN kisméretű, háromküllős kormánykerekét. Az utastér sportos hangulatát még inkább megerősíti a fekete tetőkárpit, valamint a váltókar, a szellőzőnyílások és az ajtóba épített hangszórók selyemfényű krómdíszítése. Nem maradhattak el a fekete színű, GR-logóval díszített, ezüstszínnel szegett szőnyegek sem.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Kapcsolat

Toyota Gyöngyös - Balla Euro Kft.
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.