Hírek

Nagycsaládos kedvezményes TOYOTA és LEXUS modellek

Öt különböző kategóriájú és funkcionalitású hétszemélyes modellből választhatnak azok a nagycsaládosok akik a TOYOTA mellett teszik le a voksukat.

Mindenki megtalálhatja ezekből a modellekből a számára legjobban használható típust és hosszú távon élvezheti a Toyoták által nyújtott kényelmet és biztonságot. Fontos szempont lehet a választásnál az is, hogy ár-érték arányuk kiváló és már előre gondolkodhatunk azon is, hogy ha egyszer majd eladásra kerülnek (hosszú-hosszú évek múlva) még mindig jó pénzt kapjunk értük. Lássuk mely modellek azok, amelyek megfelelnek a nagycsaládos kedvezmény követelményeinek, így vásárlásukkor igénybe vehető a támogatás. Cikkünk végén táblázatban is áttekintjük a jelenlegi árakat és kedvezményeket.

Környezettudatos családoknak

Nem létezik az európai piacon még egy olyan tiszta üzemű, személyautós vezethetőséget nyújtó, külső feltöltést nem igénylő hétszemélyes modell, mint a Toyota Prius+.

A világ legnépszerűbb öntöltő hibrid modellcsaládjának legtágasabb tagja 2016-os átfogó megújulása óta még inkább megfelel a vásárlók elvárásainak: a bevált 1.8 literes, Atkinson ciklusú benzinmotorra épülő hibrid hajtáslánc a Priustól megszokott csendes, rezgésmentes utazási élményt nyújtja, családbarát biztonsági és infotainment funkciókkal megtoldva. A Prius+ titka a lítium-ion akkumulátorok innovatív elhelyezése: míg más gyártók görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy hibrid típusaik akkumulátor-csomagját a padló hátsó szakaszán, a csomagtartó vagy a második üléssor alatt helyezzék el, és ezzel lehetetlenné teszik a harmadik üléssor beépítését, a Toyota tervezői ez esetben az első ülések alá építették be az akkukat, így lehetővé téve a hétszemélyes belső teret. Ezáltal akár hét utas osztozhat a kimagaslóan kedvező 95 g/km CO2-kibocsátáson és 4,1 literes átlagos üzemanyag-fogyasztáson, azaz minden egyes utas 0,6 liter benzinből tehet meg száz kilométert – ez pedig a piac abszolút legjobb fajlagos környezeti (és pénztárca-) terhelésű típusává teszi a Prius+-t.

Praktikum mindenek felett

A ProAce Verso tervezői mindent megtettek, hogy a Toyota univerzális típusa mindkét legendás felmenője, a Hiace kisbuszok és a Verso egyterű-család hagyatékára méltónak bizonyuljon.

A modern padlólemezre épülő jármű a személygépkocsik pontos vezethetőségét, zaj- és rugózási komfortját, valamint biztonságát elegyíti a klasszikus kisbuszok gigantikus helykínálatával és felülmúlhatatlan használati értékével. A háromféle karosszériahosszal (4,6, 4,9 és 5,3 méter), kétféle tengelytávval (2,9 és 3,2 méter) rendelhető ProAce Verso olyan prémium kényelmi szolgáltatásokkal teszi élvezetessé és könnyeddé az utazást, mint a kéz nélkül nyitható, motoros mozgatású oldalajtók vagy a panoráma napfénytető. A helykihasználást hosszában tologatható ülések és külön felnyitható hátsó szélvédő fokozza. Az ergonomikusan kialakított vezetői környezet és a kategória legtisztább üzemű, 95-180 lóerős erőforrásokból álló motorkínálata a szabadidőjárműveket idéző vezethetőséget biztosít, míg az utasok biztonságról vezetőtámogató rendszerek (autonóm vészfékezés, holttér-figyelés, sávelhagyásra figyelmeztetés, éberség-felügyelet, jelzőtábla-felismerés, intelligens adaptív tempomat és adaptív világítás) és ötcsillagos EuroNCAP minősítés gondoskodik.

A minimum maximuma

Ősztől a Toyota ügyfelei akár egy kompakt személyautóval megegyező alapterületen is utazhatnak hetedmagukkal. Érkezik a ProAce City, a márka kompakt modul egyterűje.

A típus a ProAceVerso átgondolt megoldásait, felső kategóriás biztonsági funkcióit olyan új fejlesztésű, vezetőtámogató szolgáltatásokkal egészíti ki, mint a 180 fokos panoráma tolatókamera vagy a vontatmány-stabilizáló rendszer. A praktikumról rengeteg ötletes tárolóhely gondoskodik; még a kézifék helyén is rekeszt alakítottak ki, köszönhetően az elektromos rögzítőféknek. A 110-130 lóerős benzinmotorokkal és 75-130 lóerős dízelekkel forgalomba kerülő Proace City fedélzetén hét teljes értékű ülést helyeztek el a tervezők. Mivel a széles karosszériának köszönhetően a második sorban akár három biztonsági gyermekülés is elfér, a ProAce City így is kielégítheti a nagycsaládos vásárlók elvárásait – ilyenkor a 4,4 méteres karosszériahosszra rácáfolóan tágas, 775 literes csomagtartó várja csomagjaikat.

Nem ismer lehetetlent

Akiknek az átlagosnál keményebb igénybevételre tervezett, minden kihívást könnyen teljesítő járműre van szükségük, a Toyota Land Cruiser lehet az ideális választás.

A világ legkompetensebb terepjárójaként élő legendává vált Land Cruiser ma már a legmagasabb kényelmi és biztonsági elvárásoknak is messzemenőkig megfelel. Tökéletes partner, akár családi társat, akár munkaeszközt vagy reprezentációs járművet keresünk. A zárható vagy részlegesen önzáró hátsó differenciálműnek, valamint a Multi-Terrain hajtáslánc- és kamera-üzemmódokhoz hasonló segédrendszereknek köszönhetően akár tapasztalatlan felhasználók is maximálisan ki tudják aknázni a Land Cruiser fogalomnak számító terepalkalmasságát. A 2.8 literes, 177 lóerős dízelmotor és a hozzá kapcsolódó, hatfokozatú automata sebességváltó minden helyzetben szuverén teljesítményt biztosít. A 484 centiméteres autó kezelését modern érintőképernyős vezérlőfelület teszi gyerekjátékká, a legkisebb családtagok pedig értékelni fogják a fedélzeti wifi hotspotot.

Családi fényűzés

Az egykori kategóriateremtő RX negyedik generációjának legpraktikusabb kivitele a Lexus RX 450h L, amely a márkától megszokott fényűzést a Toyota páratlan helykihasználásával ötvözi.

Habár az autó csupán 11 centiméterrel hosszabb az ötszemélyes alapváltozatnál, a középső üléssor magasabbra emelésével és a belmagasság visszafogott növelésével értékelhető férőhelyet tudtak kialakítani a leghátsó sorban. Ráadásként a második sori ülés nemcsak 40:20:40 arányban osztva dönthető, de 150 milliméteren hosszában is tologatható – ez rekord értéknek számít a piacon jelenleg elérhető hétszemélyes szabadidőjárművek körében. Az RX L két villanymotorból és egy 3.5 literes V6-os benzinmotorból álló hibrid hajtáslánca 313 lóerő rendszerteljesítményt nyújt, ugyanakkor 7,9 literes átlagos üzemanyag-fogyasztása egy fele ekkora teljesítményű, de jóval környezetszennyezőbb dízel crossovernek is becsületére válna.

A Toyota és Lexus hétszemélyes típusainak induló ára, állami támogatás nélkül és azzal csökkentve. A listában szereplő valamennyi modell esetén igénybe vehető lesz a maximális, 2,5 milliós támogatás.

Modell Támogatott ár (Ft) Induló ár (Ft)
Toyota Prius+  9 925 000*  7 425 000
Toyota ProAce Verso 10 063 000 7 563 000
Toyota ProAce City Verso (még nincs ára)  
Toyota Land Cruiser  15 060 000 12 560 000
Lexus RX 450h L  19 840 000* 17 340 000

*Kedvezményes alapár

 

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.