Hírek

Október végétől már a tengereken hasíthat a LEXUS LY 650 luxusyacht

A Boca Raton kikötőjében bemutatott Lexus LY 650 a márka első luxusjachtja, ami nem más, mint a Lexus formanyelvének újszerű megtestesülése egy 65 láb méretű jachtban.

A jacht fejlett technológiája különleges felhasználói élményt teremt, amely a Lexushoz méltó, kivételes teljesítménnyel és csendes működéssel párosul és  a márkára jellemző kifogástalan kézműves kidolgozás , valamint a Toyota Gyártási Rendszer által garantált minőség teszi teljessé.

Az LY 650 jelzi, hogy a Lexus szeret túllépni az autóipar korlátain. A 2017 januárjában bemutatott Lexus Sport Yacht tanulmányra épülő LY 650 igazán különleges hajó – ami ugyanúgy igaz a stílusára, mint a teljesítményére. Azért, hogy még a tengeren is az érzékeket stimuláló és a vásárlók elvárásait messze túlszárnyaló élményt kínálhasson, a Lexus – ami igazi luxus életstílus márkává szeretne fejlődni – a fejlett technológia és a hibátlan kézműves kidolgozás egyesítésével alkotta meg az LY 650 jachtot. A hajótest lekerekített vonalai, a tágas tat és gyakorlatilag az összes formai megoldás azt szolgálja, hogy az LY 650 példátlan és különleges látványt nyújtson.

Az olasz Nuvolari Lenard1 jacht-dizájn stúdió is közreműködött a tervezésben; így született meg a modern formavilágú és kényelmes belső tér, amelynek a legapróbb részlete is minőségi kidolgozásról árulkodik. Annak érdekében, hogy a remekül sikló és élvezetesen irányítható, magával ragadó Lexus-teljesítményt kínáló hajótest könnyű, ugyanakkor rendkívül merev is legyen, a Marquis Yachts LLC2 szakembereinek együttműködésével kifejlesztett szerkezetet CFRP (szénszál-erősítésű műanyag) és GFRP (üvegszál-erősítésű műanyag) kombinálásával készítették. Emellett az LY 650-et a fejlett LY-Link technológiával is felszerelték, ami számos fontos információt oszt meg a hajóról tulajdonosával.


Az LY 650-et a wisconsini Pulaskiban működő Marquis Yachts hajóépítő mesterei készítik; az LY 650 gyártásához a Marquis Yachts átvette a híres Toyota Gyártási Rendszert, hogy javítsa a gyártási folyamatok hatékonyságát és minőségét. Az új jachtot a Floridában október 30. és november 3. között megrendezett Fort Lauderdale Nemzetközi Hajókiállítás látogatói is megcsodálhatják majd.

“Az LY 650 hűen szimbolizálja, mire képes a Lexus, miközben azon dolgozik, hogy igazi luxus életstílus márkává váljon, és túllépjen az autóipar keretein. Ezt a hajót a Toyota és a Marquis Yachts közös csapata készítette, immár a hajóépítésben is bevezetve a termelékenységet és minőséget javító Toyota Gyártási Rendszert. Ez tette lehetővé, hogy egy luxusjachtban is testet öltsön a Lexus-filozófia, aminek lényege, hogy előre felismerjük és kielégítjük az emberek igényeit, és hogy egy jármű minden apró részletét gondosan kidolgoztuk. Már nagyon várom, hogy a modern és kifogástalan minőségű LY 650 szépsége a világ minden tengerén felragyogjon. Mobilitási vállalatként arra törekszünk, hogy a mobilitás új meg új területeit tárjuk fel – ezúttal az óceánon.” – mondta Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke a Lexus vadontúj luxushajója kapcsán.

LY 650 – A Lexus formanyelvének megtestesülése egy 65 láb méretű jachtban

Az elegáns és sportos LY 650 felsőhidas cruiser megörökölte a Lexus Sport Yacht Concept mozgalmas formavilágát és gyönyörűen ívelt vonalait. Az erőteljes és látványos kialakítású, dinamikus hajótest a kategória egyik legtágasabb belső terét kínálja, miközben a kupés vonalvezetésű tetővonal már első pillantásra a lendületes siklás ígéretét sugallja. A bemutató hajót opcionális, kéttónusú fényezés díszíti, ami hatásosan hangsúlyozza ki a hajó egyedi formáját, és hűen tükrözi a 2017-ben bemutatott Lexus Sports Yacht Concept szellemiségét. Az orr, az oldalablakok és a hajótest L-alakú szellőzőnyílásainak fém betétei hamisítatlan Lexus-hangulatot teremtenek. A belső tér kialakításában harmonikusan keveredik a modern dizájn és az omotenashi (a vendégek kívánságait előre megérző és teljesítő japán vendégszeretet), így teremtve meg azt a minőségérzetet, ami meghatározza a fényben fürdő, fehér alapszínű, nyitottságot sugalló belső tér hangulatát. A szalon ügyes belső kialakításának köszönhetően a tágas térben kényelmesen elfér a kormányállás, egy kanapé és egy ívelt ülőgarnitúra. A szalon alatt három elegáns, több mint 2 méter belmagasságú hálókabin kapott helyet, amelyek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik.

Kivételes teljesítmény és csendes működés

A Lexusoktól elvárt, magával ragadó teljesítmény érdekében az LY 650 tervezői a lehető leggondosabb munkát végezték, hogy a jacht minden lehetséges helyzetben kényelmes siklást és dinamikus hajózási élményt nyújtson. A hajtáslánc lelke a két Volvo Penta® IPS3 motor (1350/1200/1050 LE). A hajótest vízvonal alatti része számítógépes áramlásdinamikai modellezéssel készült, amelynek során a motorok elhelyezkedését is számításba vették, így a hajó nemcsak nagy teljesítményt és csekély üzemanyag-fogyasztást kínál, hanem kimagasló siklási stabilitást és manőverezhetőséget is. Az LY 650 számos pilot-rendszert is kínál, például joystick-vezérlést, fix pontos pozíciótartást a nyílt vízen és auto-flap funkciót. A hajótest vízvonal alatti és vízvonal fölötti része kis tömegű és rendkívül merev CFRP-ből készül, ami egyaránt hozzájárul a nagy sebességhez és a kényelmes sikláshoz. A szendvics-panelekből álló főfalak kiváló hangelnyelő képessége rendkívül alacsony zajterhelést biztosít, így a hajó utasai mindig zavartalanul tudnak beszélgetni.

Fejlett technológia - különleges felhasználói élmény

Az LY-Link nevű fejlett hajó-konnektivitási technológia számos információt oszt meg a jachtról. A hajó ellenőrzésére szolgáló rendszer emailben értesíti a hajó tulajdonosát, ha bármilyen rendellenességet észlel. Ugyanakkor az LY-Link kényelmi funkciókat is kínál, hiszen segítségével távirányítással, egy okostelefonon keresztül is ki- és bekapcsolható a jacht klímaberendezése vagy világítása. A stílusos kialakítású kapitányi székben ülve, az érintőképernyős műszerfalat kezelve könnyedén irányítható a hajó. A fő kabinban a kifejezetten ide tervezett, külön mélynyomó rendszerrel kiegészített Mark Levinson® Surround Sound System gondoskodik a tökéletes, koncerttermi minőségű zenei élményről. A felső híd, az első fedélzet és a fürdőző platform külön audio-zónákat képeznek, ahol speciális külső sztereorendszerek szolgáltatják a zenét.

Kifogástalan kézműves kidolgozás és a Toyota Gyártási Rendszer által garantált minőség

Az LY 650 gyártását a Marquis Yachts kiválóan képzett szakemberei végzik Wisconsinban. Komoly hajóépítési tapasztalataik és takumi kézműves tudásuk eredményeképpen születik meg a tökéletesen kivitelezett, kézi munkával formázott, egyedi festésű hajótest és a precíz gépészet. A rozsdamentes acélszerelvények minden egyes hajóhoz egyedi gyártással készülnek, akárcsak a valódi fából előállított dekorációs elemek és bútorok, illetve a kézzel varrott kárpitok. Az LY 650 építéséhez a Marquis Yachts átvette a Toyota Gyártási Rendszer (TPS) eljárásait, beépítve a folyamatokba a művészi színvonalú, takumi-stílusú összeszerelést és a kaizent, vagyis a folyamatos tökéletesítés szemléletét. A hajó értékesítésének kezdete: 2019. október 30.

Az LY 650 legfontosabb műszaki adatai

HU yacht tab1

1 A Nuvolari Lenard jacht-dizájn vállalatot Carlo Nuvolari és Dan Lenard hajóterezők alapították Velencében. A cég nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyméretű, egyedi kivitelezésű jachtok tervezésében.
2 A Marquis Yachts a Marquis-Larson Boat Csoport tagja, és két márka áll a tulajdonában: a Marquis és a Carver.
3 A Volvo Penta IPS a Volvo Csoport bejegyzett védjegye.

 

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.