Hírek

Elkelt a 10 milliomodik TOYOTA Land Cruiser terepjáró

A Land Cruiser minden idők legkeményebb terepjárója. Első generációjának bemutatása után közel hét évtizeddel talált gazdára a tízmilliomodik darab.

Az afrikai homok- és ausztrál kősivatagoktól a dél-kelet-ázsiai dzsungeleken át a dél-amerikai hegyvidékekig világszerte egyöntetűen az elnyűhetetlenség és a páratlan, kompromisszumok nélküli offroad képességek megtestesítőjének tekintett Toyota Land Cruiser a Toyota legrégibb piaci modellje. 1951. augusztus 1-én mutatták be Toyota Jeep BJ néven, gyártása 68 éve tart.

Jeep BJ széria (1951)

 

Az autó nevét 1954-ben változtatták meg, azóta viseli a Land Cruiser nevet. Teljes körű exportja a 20-as sorozattal kezdődött 1955 novemberében, négy évvel az első generáció bemutatása után. Az idők során a Toyota következetesen fejlesztette ki azokat a modellváltozatokat, amelyek maximálisan kielégítik a vevők igényeit, ugyanakkor nem áldozta fel a megbízhatóságot, a tartósságot és a rossz utakon való vezethetőséget, így ezek a tulajdonságok a Land Cruiser-generációk fejlesztése során mindvégig elsődleges fontosságúak voltak. Éppen ezért lett világszerte ismert és elismert típus.

Land Cruiser 55 széria (1967)

 

A kezdeti időkben kevesebb, mint 100 autót exportáltak évente. 1965-ben, tíz évvel a globális értékesítés indulása után ez a szám már meghaladta az évi 10 000 darabot. A modell értékesítése jelenleg 170 országban és régióban zajlik világszerte, az éves eladási mennyiség mintegy 400 000 jármű.

A modell, amely megalapozta a Toyota legendás megbízhatóságának hírnevét

Elmondható, hogy a Land Cruiser az egész világon jelentősen hozzájárult a Toyota márka iránti bizalom növekedéséhez, és megalapozta a vállalat egyre növekedő exportját. Kivételes megbízhatóságának és tartósságának köszönhetően számos helyen, 50 évvel a gyártás megkezdése után még ma is használnak Land Cruiser 40-eseket.

Land Cruiser 40 széria

 

Ehhez hasonló mértékben csupán minden idők legnagyobb darabszámban a mára több, mint 48 millió darabos értékesítésnél járó Toyota Corolla öregbítette a márka hírnevét, mint a világ legnépszerűbb személyautója. A Land Cruiser története egyben szimbóluma a Toyota QDR (minőség, tartósság, megbízhatóság) szellemiségének is. A Toyota ezzel az elkötelezettséggel építi autóit az emberiség számára.

Egy Land Cruiser hűséges társ a munkában és az életben egyaránt, utasokat visz és tárgyakat szállít, megtestesítve az emberek mobilitással kapcsolatos álmait. Olyan autó, amely lehetővé teszi, hogy az emberek akkor és oda menjenek, amikor és ahová csak akarnak, és onnan biztonságosan vissza is térjenek. Afrikában a Land Cruiser humanitárius segítséget nyújt: Burundiban maláriafertőzött gyerekeket szállít kórházba, az ugandai menekülttáborokból pedig betegeket a klinikákra. Ausztráliában a Land Cruiser a cink- és rézbányák fontos munkaeszköze, ahol 1600 méter mélységben járnak velük, továbbá hatalmas, 8000 négyzetkilométeres területen szarvasmarhák terelésére is használják őket. Közép-Amerikában, Costa Ricában a tengerszint felett 3500 méter magasan húzódó sárgarépaföldeken közlekednek Land Cruiserekkel, olyan meredek lejtőkön és emelkedőkön, ahol még az embernek is nehézségekbe ütközik a mozgás. Itt úgy tartják, hogy „csak a Land Cruiser képes elérni ezeket a helyeket.” Rengeteg olyan hely van a világon, ahol szinte lehetetlen lenne napról napra élni a Land Cruiserek segítsége nélkül.

Az elmúlt 68 évben eladott 10 millió Land Cruisert a világ legkülönbözőbb helyein és útjain használták már, amivel hozzájárulnak a többi Toyota-modell fejlesztéséhez is. Annak érdekében, hogy a Toyota továbbra is kielégítse, sőt meghaladja az ügyfelek elvárásait, a Land Cruiser fejlesztése továbbra is azon az „egyszerű” elváráson alapul, hogy az autót bárhol a világon használni lehessen. Ezért a Toyota a korábbinál szigorúbb elvárásokat határoz meg, és azzal a céllal folytatja a típus gyártását, hogy valóban különleges járművet hozzon létre.

Az első 1 millió darab eladásához 30, a 10 milliomodik darabhoz 68 év kellett

A világot négykerékre helyező legendás terepjáró összesített globális értékesítései 1981-re, a típus megszületése után 30 évvel érték el az 1 millió darabot.

Land Cruiser 60 széria (1980)

 

Az 5 milliós mérföldkőhöz további 25 év kellett, azaz a Land Cruiser megszületése után 55 évvel 2006-ban érte el ezt a jubileumot.

Land Cruiser 200 széria (2007)

 

Ezt követően még inkább felgyorsultak a Land Cruiser világszintű eladásai, amely újabb 13 év múlva, a modell születése után 68 évvel érte el a hihetetlen, 10 milliós eladási darabszámot.

Az offroad ikon Land Cruiser globális népszerűsége továbbra is töretlen, amelynek néhány év múlva további lendületet adhat, hogy a Toyota azt ígéri, 2025-tól egyetlen autója sem lesz, amely ne lenne elérhető részben vagy teljesen elektromos (hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos vagy hidrogén üzemanyagcellás elektromos) hajtással. Legkésőbb akkorra tehát megszülethet a hibrid vagy elektromos Land Cruiser.

Gyöngyös

Toyota Gyöngyös
3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.

Telefon: 06 (37) 503-503
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 603-3530

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás
  • Hétfő-Péntek 8.00-17.00
  • Szombat: 8.00-12.00
  • Vasárnap: Zárva
Salgótarján

Toyota Salgótarján
3100 Salgótarján, Füleki út 154.

Telefon: 06 (32) 520-640
Értékesítés: 06 (30) 9382-936
Szerviz: 06 (30) 475-0429

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.